Patrimoni religiós Patrimoni religiós

- Oratori de Sant Joan de sa Font Santa,oratori: rústica. Oratori de Sant Joan de sa Font Santa. L’actual edifici es va construir el 1755 aprofitant un antic oratori de 1395. Substituint així l’antic culte a Sant Silvestre i Santa Coloma pel de Sant Joan Baptista, a causa de la relació d’aquest edifici amb les fonts termals.

- Cementeri de Campos, cementeri: rústica. El Cementeri municipal de Campos va ser inaugurat el 1845, fou construït a causa de la llunyania de l’antic cementeri de Sant Blai del nucli de població. El 1907 s’acabar la construcció de la capella. És una petita còpia del Panteó d’Agripa de Roma. El 1930 pateix una ampliació. Cal destacar la riquesa escultural que hi ha en ell.

- Creu de Sant Blai, creu: rústica. Creu de Sant Blai. Tot i que l’actual té gravat l’any 1938 se sap, per la documentació, que a l’any 1608 hi havia una creu.

- Oratori i cementiri de Sant Blai, oratori: rústica. Oratori de Sant Blai, la cita més antiga que es coneix d’aquest monument correspon a innocenci IV el 1248. A partir del segle XV se li realitzen diverses ampliacions. Correspon a una església de planta de saló de nau única amb volta de creueria. És un dels oratoris més antics de Mallorca. Al costat de l’edifici principal de l’església ens trobem un antic cementiri que conté un jardí de flora autòctona. El cementiri va ser construït el 1652, funcionament fins que va inaugurar el cementiri municipal el 1845.

- Creu d’en Verdera, creu: urbana. La creu d’en Verdera va ser desplaçada del seu lloc originari. Se sap que és del segle XIX.

- Cruz de sa Parada, creu: urbana. Creu de sa Parada, se sap que és anterior al segle XVI. És la creu que dóna nom a la Plaça de sa Creu, lloc on estava la seva ubicació original. Presenta una creu llatina amb corona de pedra decorada amab fulles d’acant que l’envolta.

- Cruz d’en Palleta/ Cruz d’en Noreta, creu: urbana. Creu d’en Palleta coenguda també com a creu d’en Noreta o de s’hort d’en Xeli. Datada el 1606, sent enderrocada el 1879 i restaurada poc després.

- Creu d’en Valero,creu: urbana. Creu d’en Valero coneguda també com creu dels Tres Molins. Tallada el 1549, però actualment es troba una reproducció, ja que l’original va ser enderrocada l’any 1933. Apareix una rica iconografia religiosa en el seu capitell: sant Antoni Abad, Mare de Déu amb l’Infant, Sant bisbe amb llibre i bàcul, Sant Francesc, san Pere, Santa Àgueda, Sant Jaume, Beat Ramon Llull.

- Creu des Pou Nou,creu: rústica. Creu del Pou Nou. El seu capitell data del segle XVII, tot i que la resta de la creu sembla realitzada al llarg del segle XX.

- Antic hospital i oratori de Campos, oratori: urbana. Antic hospital i oratori de Campos, els elements estructurals més antics corresponen al segle XV. El conjunt està format per dos edificis principals: l’hospital i l’oratori d’estil gòtic.

- Convent de les Germanes dels Sagrats Cors de Jesús i Maria, convent: urbana. Convent de les Germanes dels Sagrats Cors de Jesús i Maria. Aquest pot datar-se l’any 1891, tot i que és conserven alguns elements estructurals anteriors, segle XVI-XVII. Concretament dues cases i una antiga torre de defensa, de la qual es conserva l’escala de caragol. Dins les dependències conventuals es troba la capella, on hi reposen les restes de la mare fundadora. Sor Maria Rafela, i una antiga biblioteca. A l’edifici hi ha un museu dedicat a Sor Maria Rafela, la qual actualment es troba en procés de beatificació.

- Esglèsia parroquial de Sant Julià de Campos/Museu parroquial, església: urbana. L’església parroquial de Sant Julià de Campos va ser construïda entre 1858-1873, la qual podem inscriure estilísticament dins un historicisme renaixentista. L’actual construcció ocupa l’emplaçament de l’antiga església parroquial (1519-1560). D’aquesta es conserven dues capelles, la de Santa Llucia i la dels Sants Metges, i el campanar. Actualment també s’hi troba el museu parroquial. Cal destacar el retaule gòtic de Gabriel Mòger, un quadre de Murilla “el Crist de la Paciència”, i altres elements escultòrics d’interès.